ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ: ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (ΠΑΤΡΙΣ)

4 Φεβρουαρίου 2018

ΘΕΜΑ: Προσφώνηση – Καλωσόρισμα

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Απόστολος Σιώκος, Γυναικολόγος –Μαιευτήρ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας.

Σεβάσμιοι Εκπρόσωποι των κωλυομένων να παραστούν στην εκδήλωση μας Μητροπολιτών μας:
Πανοσιολογιότατε Πατέρα Νικόδημε, εκπρόσωπε της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.
Πανοσιολογιότατε Πατέρα Γρηγόριε, εκπρόσωπε της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας.
Πανοσιολογιότατε Πατέρα Σάββα, εκπρόσωπε της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς – Κρήνης.

Στα σκληρά χρόνια των ατελείωτων αιώνων της οθωμανικής σκλαβιάς, όταν η Θεία Πρόνοια όρισε τους Άγιους Προκατόχους σας θρησκευτικούς ηγέτες του χειμαζόμενου οδυνηρά Λαού μας, η Εκκλησία στάθηκε με την ρώμη της Ψυχής της και της Καρδιάς της στο ύψος της Αποστολής της (της πνευματικής και της ηθικής) και αναδείχθηκε στην ΕΘΝΑΡΧΟΥΣΑ Εκκλησία – με επιτυχία και σωτηριότητα για την Πίστη και το Γένος.

Σήμερα η πατρίδα μας εκλέγει και άρχεται από τους αξιότιμους εκλεκτούς των εκάστοτε επιλογών του κόσμου μας.

Άρχεται και ορθώς… Άρχεται… όμως η αγωνία των πιστών, θρησκευόμενων Ελλήνων (το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού) για το προς τα που τελικώς οδηγείται ο ευλογημένος από τον Θεό αυτός τόπος είναι πλέον εμφανής.

Σεβάσμιοι Πατέρες, σε περιόδους κρίσεων ηθικών, κοινωνικών, εθνικών, το χριστεπώνυμο πλήρωμα προσβλέπει προς τους Αγίους εκπροσώπους της Εκκλησίας μας και προσμένει να αναλάβουν και τον εθνοδηγητικό τους ρόλο.

Ο ρόλος της εθνοδηγούσας Εκκλησίας επιβάλλεται σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Σας καλωσορίζουμε με τον προσήκοντα σεβασμό και ασπαζόμεθα, αιτούμενοι τις ευλογίες σας, την δεξιά σας.

Κύριε Ταξίαρχε Σπανέ Αναστάσιε, εκπρόσωπε του κ. Αρχηγού Στρατού.
Κύριε Ταξίαρχε Βαλίδη Σπυρίδωνα, εκπρόσωπε του Διοικητού του Γ’ ΣΣ.

Κυρίες και Κύριοι Αξιότιμοι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Σωμάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχετε ανάγκη από παινέματα και μάλιστα της ταπεινότητας του ομιλούντος.

Εκφράζοντας όμως μόνο τα πιστεύω του απλού Ελληνικού λαού, παρακαλώ επιτρέψτε με να ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΩ από μέρους μου την βεβαιότητα αυτού του σήμερα βάναυσα δοκιμαζόμενου ελλαδικού κόσμου, ότι η αφοσίωση σας στο καθήκον για την διαφύλαξη της Τιμής και της Ακεραιότητας της Πατρίδος και οι υπηρεσίες σας προς το έθνος, όπως ανέκαθεν και ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ εκφράστηκε και εκφράζεται από την αντρειοσύνη των ανδρών και των γυναικών των ΟΛΩΝ Σωμάτων μας, οπλίζει με τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία και αισθήματα ασφάλειας για την ειρηνική διαβίωση, εργασία, ανάδειξη, πρόοδο και προκοπή των πολιτών, της οικογένειας και της Ελληνικής κοινωνίας στο σύνολο της.

Η Τιμή και η Αίγλη που προσδίδει η εκλεκτή σας παρουσία σήμερα εδώ στην (εξαιρετικά συμβολική για την προσπάθεια μας) τούτη λαμπρή αίθουσα (για της οποίας την παραχώρηση ευχαριστούμε οι διοργανωτές την Διοίκηση του Γ΄ Σ.Σ.) είναι για μας η αφετηρία και το εφαλτήριο να ξεπεράσουμε ειρηνικά τα Ελληνικά μας Σύνορα και να δεχτούμε τις ανησυχίες και να συμπορευθούμε αδελφικά με όλους βεβαίως και τους μη Έλληνες – Ρωμιούς (με την έννοια που θα μας αναπτύξει σε λίγο ο εκλεκτός επί του θέματος ομιλητής), που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες αγωνίες για την πορεία της πολύ ευρείας ζώνης της Ρωμιοσύνης και όχι μόνο.

Ως ευ παρέστητε!

Αξιότιμοι κ.κ. Καθηγητές, Ακαδημαϊκοί, Διδάσκαλοι,

Επιτρέψτε, παρακαλώ, στη σεμνότητα του ομιλούντος να απευθύνει με ιδιαίτερη Τιμή και Αισιοδοξία το «καλωσορίσατε» σε σας τους Δασκάλους και Επιστήμονες Καθηγητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων μας και βεβαίως πλέον και όλων των ελληνοφρόνων λοιπών πολιτών της.

Είστε οι Άξιοι των Αξίων, αυτοί που με τις επιστημονικές σας φροντίδες έχετε διδάξει, έχετε καταρτίσει και έχετε αναδείξει Έλληνες ακαδημαϊκούς, οι οποίοι λαμπρύνουν με τις επιστημονικές και επαγγελματικές επιδόσεις και επιτυχίες τους το ελληνικό όνομα σε όλα τα μεγάλα επιστημονικά κέντρα του εξωτερικού. Επιθυμώ να σημειώσω ότι υπάρχουν και τιμούν την σημερινή μας εκδήλωση εδώ, και το αναφέρω με μεγάλο σεβασμό, και ομότιμοι Καθηγητές οι οποίοι κάνουν καθημερινή τους πράξη την παραδειγματική Διδαχή, διαθέτοντες για την υπόθεση των επιστημονικών, των ελληνικών και των εθνικών μας πραγμάτων την Εμπειρία και την Γνώση ενός Νέστωρα των Ομηρικών επών και την Ρώμη ενός Φίλιππου Μακεδόνα.

Οι συμβουλές τους, οι παρεμβάσεις τους είναι πάντα καλοδεχούμενες και προσδίδουν στον δύσκολο αγώνα που όλοι μαζί ξεκινάμε σήμερα, την βαρύτητα της ορθής, της διορθωτικής, όπου και όταν απαιτείται, επίβλεψης και έτσι στερεώνεται έτι πλέον η ελπίδα της επιτυχούς πορείας προς την πραγμάτωση του ΟΡΑΜΑΤΟΣ.

Οι διάφοροι ομιλητές είθισται να κλείνουν τους χαιρετισμούς και τις προσφωνήσεις τους με την αναφορά – προσφώνηση «Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι».
Αναφέρονται – απευθύνονται έτσι στους λεγόμενους «ανώνυμους πολίτες».

Εμείς στην Ακαδημία μας θέλουμε να προσθέσουμε κάτι ακόμη. Πιστεύουμε ότι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι απολύτως επώνυμοι γιατί αυτοί γράφουν καθημερινά με την εργασία και την προκοπή τους αλλά ιδιαίτερα με τις θυσίες τους στους αγώνες του έθνους με χρυσά γράμματα τα ονόματα τους στο πάνθεον των ηρώων – είναι οι χρυσές σελίδες στην ιστορία του έθνους.

Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με αυτούς και την δική τους συμμετοχή μπορούν να επιτευχθούν όσα οι οποιοιδήποτε «γραμματιζούμενοι» σχεδιά-ζουμε στα χαρτιά.

Η δική τους διαίσθηση, η δική τους πυξίδα για την πορεία των πραγμάτων, η δική τους ανδρεία στην πραγμάτωση όλων αυτών είναι απόλυτα ουσιαστική και εκ των «ων ουκ άνευ».

Αυτό τους καθιστά προκαταβολικά έξοχους – εξοχότατους και έτσι τους καλωσορίζουμε εμείς και τους αγκαλιάζουμε ως αδέρφια μας, της ίδιας φύτρας, της ίδιας ζύμης, κοντά μας σήμερα, εδώ.

Και στο μέλλον η δική τους συμμετοχή και συστράτευση είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μπορούμε όλοι μας να νιώθουμε και να προσδοκούμε και να πιστεύουμε για την πορεία του έθνους μας, για την επίτευξη των προσδοκιών μας.

Επιθυμώ να χαιρετήσω εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης με ιδιαίτερη ικανοποίηση και τιμή την παρουσία του Καθηγητού κ. Αθανασίου Καραθανάση – Προέδρου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.
Η Ε.Μ.Σ. από της ιδρύσεως της αποτελεί τον ακλόνητο πυλώνα και την αιχμή του επιστημονικού δόρατος για την διασφάλιση και ανάδειξη παγκοσμίως της αδιάσειστης ιστορικής αλήθειας για την Ιερή υπόθεση της Μακεδονίας μας.

Πριν σας ευχαριστήσω για μία εισέτι φορά εξ’ όλης ψυχής για την παρουσία σας, επιθυμώ να σας παρουσιάσω τους εξαίρετους συντονιστές της εκδήλωσης μας:

Πρόκειται για τον εκλεκτό, διακεκριμένο Δημοσιογράφο και πολιτικό αναλυτή κ. Πάνο Μπουλιώνη και τον επίσης εκλεκτό Παρουσιαστή – Δημοσιογράφο κ. Απόστολο Σπαθά, οι οποίοι με την ευγλωττία και την δεξιοτεχνία του λόγου τους καθώς και με την στρατηγική χειρισμών που γνωρίζουν πολύ καλά, για τέτοιες εκδηλώσεις, θα αναλάβουν την διεύθυνση και την διαχείριση της παρουσίασης του προγράμματος μας.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.