Τα τελευταία χρόνια ζούμε σε περίοδο όπου η απαξία, ο μηδενισμός, οι ανεξέλεγκτες μετακινήσεις πληθυσμών, η ανυπαρξία ηθικών ηγετικών προσωπικοτήτων, η έλλειψη σοβαρών πολιτικών και οραμάτων, οδηγούν τον κόσμο και κυρίως την πατρίδα μας, σε περίοδο βαθιάς παρακμής, ηθικής κρίσης, κοινωνικής διάβρωσης και αναστάτωσης με επικίνδυνες ρωγμές στο κύρος της εθνικής μας υπόστασης, οδηγούμενοι όλοι στα πλοκάμια της παγκοσμιοποίησης.

Η Π.Α.Τ.Ρ.Ι.Σ ιδρύθηκε για να κινητοποιήσει όλες τις διαθέσιμες ελληνικές – και όχι μόνο – δυνάμεις με σκοπό να αντιπαλέψουμε, να αναχαιτίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να αντιπαρατάξουμε ιδεολογικοπολιτικά τις ακατάλυτες Αρχές και τις δοκιμασμένες Αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού μας, όπως συνταιριάστηκαν και συμπορεύτηκαν με τις αντίστοιχες της ορθόδοξής μας Πίστης: της Αγάπης, της Αλληλεγγύης και του Ανθρωπισμού, για να ανατρέψουμε, έστω την τελευταία στιγμή, την διαφαινόμενη πλέον πορεία προς τον όλεθρο και την «προβατοποίηση» του ανθρώπου.

ΟΛΟΙ μας, με υπομονή και μεγάλη ψυχική δύναμη, τα χαρακτηρι- στικότερα στοιχεία ενός σωστού χριστιανού, αλλά και με τόλμη και αυτοθυσία – αναπόσπαστα χαρακτηριστικά της ελληνικής φυλής – προσπα- θούμε και αγωνιζόμαστε να συνεγείρουμε τις συνειδήσεις των πνευματικών ανθρώπων, των επιστημόνων και όχι βεβαίως μόνον αυτών, για την επίτευξη των υψηλών μας στόχων.

Είναι πλέον καιρός να αφυπνισθούμε, ώστε η ανόρθωση ολοκλήρου της παγκοσμίου κοινωνίας, να ξεκινήσει, να στηριχθεί και να επιτευχθεί με τις αενάως ακατάλυτες δυνάμεις της ορθοδόξου Πατρίδος μας.

Φιλοδοξεί, μακριά από πολιτικές επιρροές και αντιπαραθέσεις, να συνενώσει τις προσπάθειες όλων των φορέων, που έχουν παρόμοιους σκοπούς και να πετύχει το Όραμα « μετά της εν Χριστώ αγάπης ». Αμήν.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Συντονιστές : Πάνος Μπουλιώνης και Απόστολος Σπάθας,

Δημοσιογράφοι – πολιτικοί αναλυτές


Π.Α.Τ.Ρ.Ι.Σ

Το έμβλημα της Ακαδημίας συνίσταται από το περίγραμμα της Υδρογείου, με φόντο την Ελληνική σημαία, περιμετρικά της οποίας απεικονίζονται οι Τρεις Ιεράρχες, ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Ρήγας Φεραίος, ο Καποδίστριας, ο Ιπποκράτης, ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος. Στην εξωτερική περίμετρο αναγράφεται η επωνυμία της Ακαδημίας «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ», η συντομογραφία Π.Α.Τ.Ρ.Ι.Σ και το έτος ίδρυσης.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ( Π.Α.Τ.Ρ.Ι.Σ )

Αγγελάκη 17, ΤΚ 54621, τηλ.: 2310 288285, Θεσσαλονίκη
Website : http://www.patris-hellas.org & e-mail: info@patris-hellas.org

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

και ώρα: 19.00
στην

Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης

(Εθνικής Αμύνης 1)

Θέμα εκδήλωσης:

Παρουσίαση του καταστατικού ίδρυσης:
Αρχές – Αξίες – Στόχοι – Σκοποί της Ακαδημίας